Medieinstitutet, Onlinemarknadsföring

Konverteringsoptimering kanske?

Hem ljuva Hem
Precis som jag anade var dagens föreläsningar otroligt intressanta. Vi började dagen med besök av Fredrik Winberg som är marknadschef på Caliroots. Han pratade om sökmarknadsföring, e-handel, affiliatenätverk, skillnaderna mellan byrå och inhouse samt vikten av social media ads. Caliroots lägger mycket av sin annonsbudget på sökmarknadsföring och Facebookannonsering. Visste ni att man via Facebookannonsering kan nå en otroligt specifik målgrupp? Fredrik gav som exempel typ ”man, storstad, singel, mellan 25-30 år, Star Wars som intresse, pluggat på KTH”. Tänk vilken grej att så enkelt kunna nå sin målgrupp?

Det ska bli grymt intressant att se hur det kommer se ut när Instagram väl lanserar sitt annonseringsverktyg. Kommer de göra något liknande? Hur kommer det se ut? Kostnad?

På eftermiddagen klev Jacob Jarvall in. Han är tidigare student på Medieinstitutet, har skrivit boken ”Konverteringsoptimering” och arbetar i dag med sitt företag Big Orange Button. Snacka om inspirerande person, och rolig – skrattade mig igenom hälften av allt. Det där med konverteringsoptimering alltså, det är verkligen något för mig.

Ser ni? Vi närmar oss det där med svar på frågan om ambition! Kanske konverteringsoptimerare?

Efter skolan åkte jag raka vägen till Plaza och hjälpte till med omslaget på nästa nummer av Hem ljuva hem. Jag kan helt klart säga att det blev otroligt snyggt! Håll utkik i början på oktober. (Bilden är på förra omslaget, det vill säga det nummer som redan finns ute i butik.)

Sarah

Previous Post Next Post

You Might Also Like