Journalistik

”Vi har mycket att lära av personer med autism”

”Vi har mycket att lära av personer med autism. De tänker rakt ut, i stället för att läsa mellan raderna, krångla till relationer och göra felaktiga antaganden.”

Helgens lästips blir den intervju jag gjorde med inspirerande och engagerade Marianne Scheja för någon vecka sedan. Hon är familjeterapeut, skådespelare och föreläsare och har de senaste fem åren arbetat med Astroteatern.

Astroteatern ingår i Stöd & Resurs dagliga verksamhet för unga vuxna med LSS-stöd, och går ut på att man kombinerar KBT och teater för att ge stimulans, ökad självkännedom, sociala färdigheter och den viktiga känslan av att vara en del av ett större sammanhang.

Läs gärna artikeln hos Special Nest. Se gärna dokumentären ”Den som får finnas” i Svt Play. Och boka gärna biljetter till Astroteaterns pjäser som har premiär på Olympiateatern i februari nästa år.

Efter denna utmattande vecka ska jag nu ta lite ledigt. 

Trevlig helg!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply emma oktober 17, 2015 at 1:37 e m

    Tack för tips :)

  • Reply Karolina oktober 19, 2015 at 11:36 e m

    Tycker mycket om artiklarna för Special Nest. Även vi som kanske inte har någon riktigt riktigt nära har garanterat någon i omgivningen som antingen är anhörig eller har en diagnos inom autismspektrat. Mycket bra tips och lärdomar finns att finna

  • Skriv en kommentar