Onlinemarknadsföring

Jolt-colans lyckade/misslyckade branding

Om jag säger Jolt-cola – vad säger du då?

Jag drog ett tråkigt skämt för mina kompisar häromdagen. Bakgrund: skulle skicka en skärmdump från Facebook, hade datorn kopplad till tvn och råkade skicka skärmdumpen från tvn istället från datorn (är ni med eller krånglade jag till det?). Skämtade då om att jag satt och lanade med 3 skärmar, 5 tangentbord, hörlurar och jolt-cola. Ja, ni fattar. Samtidigt som jag sa det där med jolt-colan så gjorde Signe det också. För att det är så otroligt associerat med just lanande? Eller är det bara vi som är fördomsfulla?

Var tvungen att kolla upp det här lite bättre. Insåg 2 saker:

1. Jolt-colan har en relation till LAN-kretsar eftersom den innehåller extra mycket koffein. Och 30 % av all Jolt-cola såldes under Dreamhack.

Jolt-colans relation med LAN

2. MEN, sen 2010 finns inte längre Jolt-cola i den form vi känner den. Den heter nu istället Volt-cola. Detta lärde jag mig genom att läsa denna halvt otillförlitliga källa, så det är inte helt hugget i sten.

Hur som helst verkar inte Jolt-colan existera längre. Och ändå är det just Jolt-colan som poppar upp i huvudet så fort någon pratar om att lana. Frågan om det är ett resultat av lyckad eller misslyckad branding lämnar jag obesvarad, företaget har ju trots allt upphört att existera.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Inga kommentarer

Skriv en kommentar