Onlinemarknadsföring

Nya siffror från Facebook

Senast på bollen – jag vet, men jag började i förra veckan följa Facebooks grundare Mark Zuckerberg på Facebook. Kul för övrigt att se hur tidningarna gör nyheter av det han publicerar där, exempelvis bilden från hans garderob som gjorde rubriker på bland annat Aftonbladet.

Igår kväll publicerade Mark en ny kvartalsrapport med siffror på hur Facebook presterar, och det visar sig att communityt nu har fler än 1,59 miljarder medlemmar. Och nästan en miljard människor använder den Facebook-ägda appen WhatsApp.

Facebooks nya kvartalsrapport, de har nu fler än 1,59 miljarder medlemmarIntressant också hur otroligt långt efter Instagram är ändå? Man tänker att de är relativt likvärdiga, gör man inte? Men man når verkligen inte ”alla” genom att använda sig av Instagram. Allt beror såklart på målgrupp, men Facebook är nog fortfarande nödvändigt att använda sig av för de flesta.

Jag minns första gången jag hörde om Facebook. Det var sommaren 2007, jag var 15-16 år och satt i soffan hemma hos min dåvarande pojkvän Gustav. Hans vänner pratade om någon ny grej som hette Facebook och jag fattade verkligen inte vad det var, men log och nickade (man skulle ju vara cool och världsvan och allt det där). Jag tänkte att det var nån intern Djursholms-grej. Sen åkte jag och mina kompisar hem och Googlade. Jag tror att man behövde vara 18 för att skapa ett konto, så vi skrev in andras personnummer för att lyckas bli medlemmar. Det var tider det.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 kommentar

  • Reply emma januari 29, 2016 at 2:47 e m

    Jag skaffade facebook 2007! Shit. Snart 10 år sedan.

  • Skriv en kommentar