Medieinstitutet, Onlinemarknadsföring

Nästan 100 procent använder internet

Igår hade vi vår andra föreläsning i SEM/Adwords med Patrik Segersven från Keybroker. Det var tre timmar fulla med massor av intressant information. Vi pratade bland annat om Consumer Barometer ett verktyg för att förstå hur människor använder internet världen över.

Här kommer mina favoriter.

Internetanvändandet i Sverige från Consumer Barometer
I Sverige använder alltså i princip 100 procent av alla upp till 54 år internet. För de över 55 år ligger det på 85 procent, som också det är en väldigt hög siffra.

Alla använder det såklart inte lika mycket och ofta, men det är ändå intressant att vi säkert inom ett par år – när siffran stigit ännu mer, kan räkna med att de flesta i Sverige använder sig av internet.

Smartphones är ett viktigt verktyg för research, från Consumer Barometer
Många använder mobiltelefonen som ett verktyg för den research man gör inför ett köp.

Det handlar alltså inte längre enbart om att man går till fysisk butik och på en gång köper något. Om sista steget i köpresan tas i fysisk butik så har kunden säkerligen gjort någon form av digital research innan köpet genomfördes (dvs för produkter som köps mer sällan än mjölk på Ica).

Det gäller alltså att synas digitalt även om företagets produkter/tjänster främst köps i butik.

Användbarhet i smartphones är fortfarande ett problem, från Consumer Barometer
Ja, ser ni? Trots att så mycket research (och även många köp) görs i mobilen så är det 22 % som ändå då och då stöter på en hemsida med dålig mobilanpassning.

Detta trots att Google i maj 2015 officiellt meddelade att de mobila sökningarna dominerar framför stationära datorer och surfplattor.

Efter att ha kikat på lite av Customer Barometers statistik kom det inte direkt som en chock när Patrik Segersven berättade för oss hur en bra landningssida är:

Patrik Segersven från Keybroker om det viktigaste på en landningssida: MOBILANPASSNING

Foto av min bästa fotograf-kompis Emma

Todeloo!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 kommentar

  • Reply emma november 3, 2015 at 6:33 e m

    HAHAHA MOBILANPASSAD ;)

    iiiiih skojjsigt på lektionerna.

  • Skriv en kommentar