Medieinstitutet, Onlinemarknadsföring

Intervju: Emma Eriksson

Det här inlägget är en del i en intervjuserie jag gör med mina kompisar som också läser till Onlinemarknadsförare på Medieinstitutet. Håll utkik! Varje vecka kommer en ny intervju.

Intervju 1: Emma Eriksson.
Intervju 2: Felicia Cederquist.

Emma Eriksson, onlinemarknadsförare

”Jag ska bli bäst!”

Emma Eriksson är 23-åringen som praktiserat i Sydney, tagit en kandidatexamen i medieteknik och redan startat eget företag. I framtiden vill hon arbeta med SEO, SEM eller CRO – gärna utomlands. 

Hej Emma! Berätta om din bakgrund! Vad har du gjort i ditt liv?
– Jag har fotat, startat eget företag, praktiserat på marknadsavdelningen på Samsung i Sydney och hjälpt diverse företag med deras design, marknadsföring och brand identity. Ja, och så har jag en filosofie kandidatexamen med medieteknik som huvudområde! I utbildningen lärde jag mig mycket om människa-datorinteraktion, hur man leder projekt samt programmering och design.

Varför sökte du utbildningen Onlinemarknadsförare på Medieinstitutet?
– Därför att jag ser en framtid inom digital marknadsföring, främst inom SEO, SEM och CRO. Jag har arbetat med CRO förut, men vill nu gärna arbeta med SEO för att göra något mer tekniskt.

Jag valde Medieinstitutet eftersom det är en etablerad utbildning som har bra kontakt med branschen. Det stod mellan Onlinemarknadsförare på Medieinstitutet eller digital strateg på Berghs, Nackademin eller Hyper Island. Men jag fick bra rekommendationer av en tidigare elev på Medieinstitutet, och därför blev det den!

Vad tycker du är roligast inom digital marknadsföring?
– Att analysera vad folk gör på nätet. Det känns kul att se hur en kampanj faktiskt påverkar människor, vilket man inte kan om man inte har datan. Att lära sig mer om displayannonsering och e-handel känns också roligt!

Vad vill du göra på din praktik?
– Jag vill lära mig det praktiska arbetet och få en större förståelse för hur man använder de verktyg vi lärt oss i skolan. Att möta riktiga kunder, förstå hur de jobbar och knyta kontakter ser jag fram emot.

Och vad gör du när du inte hänger på Medieinstitutet?
– Jag tycker om att fotografera och att resa – helst till storstäder och platser där det inte är så mycket turister. Jag gillar också inredning och att vara kreativ och pyssla.

Okej, sista frågan: var är du om 2 år?
– Jag har 15 barn, haha. Nä. Men jag är duktig inom mitt område och arbetar på ett ställe där jag trivs. Jag ska bli bäst! Kanske att jag redan har sökt mig utomlands också, eftersom det är ett av mina mål.

Läs Emmas blogg här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Emma oktober 29, 2015 at 10:58 f m

    Yeah, that’s me :p

  • Reply Felicia oktober 29, 2015 at 4:44 e m

    Så bra Sarah! Ska bli så kul att läsa de kommande. :-)

  • Skriv en kommentar